Dit werd gezien het verleden een zeer bijzondere en prettige ontmoeting, maar belangrijker was waar we voor kwamen kon hij iets vinden waardoor onze dochter zo moeizaam las ?
Kort samengevat : JA !
Ferdinand deed veel test voor de ogen ook een met een soort microscoop maar dan zonder vergrootglazen. Hierbij worden de ogen om de beurt getest. Het gaat erom aan te geven wanneer een bewegend object waar wordt genomen. Binnen een kwartier was de conclusie duidelijk: onze dochter zag het bewegende object met beide ogen veel te laat binnen het zichtveld komen en daar moest wat aan gedaan worden.

Er volgde een therapie en daar werd bij ons thuis zeker kritisch op gereageerd: er moest dagelijks met een gekleurde bril recht in een lamp worden gekeken. En hoe vreemd dat ook mag klinken, bij de volgende test na een paar weken was het zichtveld meer dan verdubbeld en ondertussen waren op school de problemen met de dansende letters verdwenen. We kregen nog een voorschrift voor een bril met een kleine sterkte om de ogen in de klas te behoeden voor een al te grote vermoeidheid en dat was het. Het bedrag wat hiermee gemoeid ging was een fractie van de kosten die worden berekend in het circuit van de dyslexie. Maar het allerbelangrijkste is dat onze dochter het goed doet op school. Een grote lezer zal het niet worden, maar ze ervaart geen belemmeringen meer en doet heel goed al haar huiswerk en de cijfers die ze haalde voor de boekbesprekingen zeggen genoeg.

 

 

 

Pagina — 1 2 3 4 5

Optologie
Ferdinand
Coaching
Schoolrijpheid
Referenties
Contact & Links